Antara sumber protein yang boleh diperolehi demi untuk membantu menaikkan taraf kesihatan anda adalah dengan mengamalkan pengambilan ESP Shaklee. Nama penuh ESP adalah Energizing Soy Protein. ESP adalah protein yang diperbuat daripada soya yang berkualiti tinggi.
Shaklee sangat menitikkan beratkan standard piawaian yang tinggi dalam penyediaan ESP demi menjadikannya sebagai sumber protein yang terbaik. Justeru itu ESP Shaklee menggunakan protein non-GMO (non genetically modified organism) iaitu protein soya yang tidak diubah suai genetiknya. Ianya telah disahkan melalui Identity Preservation Program yang mana program ini memastikan soya yang dikeluarkan oleh Shaklee dikawal dengan ketat dan dikawal sejak mula ianya ditanam, dituai hinggalah diproses. Dengan ini segala zat dan asid amino di dalam kacang soya akan terpelihara dan semua zat dan khasiat soya ini dapat diserap oleh sel dan menjadikannya sel yang sihat.
Ini adalah sebab mengapa ESP Shaklee UNIK berbanding produk soya lain dipasaran.
KENAPA ESP SHAKLEE BERBEZA?
1. Ia mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif dan hanya memilih soya yang berkualiti tinggi sahaja.
2. Kacang soya yang digunakan adalah mengandungi NON GMO (non genetically modified organism) di mana ia diproses menggunakan suhu yang rendah.
3. Setiap satu tin Soy Isolate Protein Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan tenaga segera dan tahan lama.
4. Satu-satunya produk di pasaran yang mengandungi kesemua 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.
5. Sangat sesuai bagi pesakit kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik (HI) yang rendah iaitu 39.
6. Satu hidangan soy protein ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh badan.
Kelebihan ESP SHAKLEE
Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy
Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.
Tahukah Anda?
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah.
Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.
Perbezaan ESP SHAKLEE
Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.
*sumber dari Shaklee.com.my
Pada yang nak order, Jom order dengan saya sebab saya membuat penghantaran ke seluruh MALAYSIA tapi dengan POS LAJU yer...hehehehe...Tapi kalau di sekitar Shah Alam boleh buat penghantaran sampai ke rumah, ATAU anda boleh terus membuat pembelian di eSELL SHAKLEE.
Hubungi saya...
Erma Rahman
0173901192
Sid : 1075105
www.vitamindebomb.com
#shakleeeffect
#shakleelover
#sayasipenjualvitaminshaklee

.jpg)

.jpg)

Wah! Menarik sekali artiket. ringkas tapi padat dgn info! Saya suka!
ReplyDelete